fredag 15 maj 2009

Den som väntar på något gott...

Bookmark and Share

Det tog en timme. Det kostade 135 kr och tog fem minuter att äta upp.
Var det värt besväret? Yes!
Råkultur är den prisbelönta restaurangen Esperantos lunch-sushisatsning. Vi kom prick klockan tolv. Kön var lång men vi var peppade. 45 minuter senare satte vi oss till bords. Det är lite stressigt idag sa hovmästaren.
För att få tiden att gå låtsades jag och mitt sällskap att väntan var som ett dataspel. Att få sätta sig var som att klara en level. En jävligt svår level visade det sig.
Efter att vi beställt och druckit upp det gröna te som fiffigt serverades ganska snart efter vi blivit placerade tävlade vi om vem som skulle kunna hålla andan längst. Jag förlorade. 55 sekunder, vinnaren klarade 1 minut och 20 sekunder.
Sen kom sushin, aah yeah
Makin hade små romkorn i riset och nigirin var varierad, piffig och perfekt. Den var kärleksbarnet av tre väldigt koncentrerade kockar. Vi fantiserade om att de skulle koppla av med en öl och en cigarett i solen efter att lunchruschen var slut. För trots all stress, var personalen trevlig, sushin överträffade våra förväntningar och stämningen bland de andra väntande gästerna var förvånansvärt god.
Nästa gång kommer vi att gå dit strax efter kl 1. Då verkade det lugna ner sig lite.

Råkultur ligger på kungstensgatan, vid balettskolan och får 6,5 av 7 solar.

Inga kommentarer: